Dagindeling

Elke dag wordt er met het zelfde herkenbare ritme gewerkt. Dit is herkenbaar voor een kind en weet zo waar hij of zij waar het aan toe is. Dit geeft een kind een gevoel van vertrouwen en veiligheid. Onderstaande is wel een richtlijn. Er kan altijd iets anders tussenkomen waardoor alles wat anders loopt.

 

Baby's tot ongeveer 1 jaar hebben hun eigen dagritme voor wat betreft het eten, slapen, spelen, drinken en knuffelen.

7.00 -9.00

Alle kinderen worden door de ouders gebracht, er vindt een kort gesprekje plaats (overdracht) Na het afscheid nemen kunnen de kinderen vrij spelen, iedere ochtend staat er speelgoed klaar.

9.30-10.00

Het speelgoed gaan we samen, spelenderwijs opruimen. We gaan aan tafel om fruit te eten en wat te drinken. We zingen na afloop een liedje of wordt er voorgelezen. Na het fruit gaan de kinderen die zindelijk zijn naar de wc, luiers worden gecontroleerd.

10.00-11.30

Als het weer het toe laat gaan we naar buiten, ook als het een beetje regent is het nog leuk om naar buiten te gaan. Bij echt slecht weer gaan we verven, knutselen en/of een boekje lezen, muziek maken, dansen op muziek, met de verkleedkleren spelen etc.

11.30-12.00

We gaan aan tafel om een boterham te eten en iets te drinken.

12.00-14.30

De kinderen die nog een slaapje doen gaan naar bed. De  kinderen die wakker blijven gaan zelf spelen of we gaan een boekje lezen, kleuren, tekenen, puzzeltje maken etc. Bij mooi weer spelen we in de tuin.

14.30-15.30

Alle kinderen die slapen worden rond deze tijd wakker. We gaan aankleden en indien nodig de luier verschoond. Er mag vrij gespeeld worden.

15.30-16.00

We gaan met alle kinderen aan tafel en eten een cracker, soepstengel of een stuk fruit met wat drinken, water of diksap.

16.00-17.30

De kinderen mogen vrij spelen of we doen samen nog een activiteit. Om 17.00 worden de kinderen verschoond. De kinderen worden opgehaald, waarbij we de dag nog even kort doornemen met eventuele bijzonderheden.